Frequently Asked Questions

Chai

Chai latte is een drank van zwarte thee, kruiden en honing gezet met (plantaardige) melk. Wij vinden chai latte het lekkerste met opgeschuimde havermelk!

Chai latte is dat de chai bereid is met melk. Chai betekent thee en latte betekent melk.

Chai latte komt oorspronkelijk uit India. Daar staan de chaiwalla’s ( theezetters) op straat de chai te zetten. 

De kruiden die in de chai gebruikt worden, hebben een gezonde en geneeskrachtige werking.

Er zijn verschillende manieren op Chai Latte te zetten. 

1. Warm 200 ml (plantaardige) melk op met 2 eetlepels (15 gram) Manalo sticky chai in een steelpannetje. Laat het niet koken.  Als de melk warm is, schenk je het via een theezeefje in een kop of beker! Geniet van de Chai Latte!

2. Schenk 200 ml (plantaardige) melk in een melkschuimer en schuim de melk op tot 70 graden. Schep 2 eetlepels (15 gram) Manalo Sticky Chai in een theezeefje. Schenk de opgeschuimde melk over de chai in het theezeefje (het theezeefje hangend in een kop of kannetje) Laat het 1-2 min trekken en roer om met een lepeltje zodat de smaken goed vrijkomen! Schenk de Chai latte in een kop of beker en geniet!

De kruiden van de Manalo Sticky Chai blends hebben een positieve uitwerking op de gezondheid. Zo stimuleren ze onder andere de spijsvertering, hebben een ontstekingsremmende werking. Tevens zijn er aanwijzingen dat bepaalde kruiden die erin zitten een bloeddruk verlagend en stress verlagend effect hebben. Neem de tijd om je chai of chai latte te drinken, maak er een rust moment van. 

Dit kunnen wij niet prijsgeven. Maar een tipje van de sluier willen we wel delen: o.a. kaneel, kruidnagel, steranijs kardemom en gember.

Onze Chai is zeker gezond voor kinderen. Het is de gezonde variant van chocolademelk en de kinderen vinden het zelfs lekkerder. De kinderen die wij kennen, beschrijven onze chai als een traktatie. 

Omdat we voor onze chai rauwe honing gebruiken is het niet geschrikt voor kinderen jonger dan 12 maanden. 

De sticky chai is het best te gebruiken binnen 6 maanden na productie. 

De Manalo sticky chai is natuurlijk, 100% biologisch en zonder toevoegingen. De Chai is gemaakt van zwarte thee, kruiden bedekt onder een dun laagje honing zodat alle smaken van de kruiden goed behouden blijven en vrijkomen bij het zetten van de chai.

De Chai kan zeker ook met water gezet worden.

Schep 1 theelepel Manalo sticky chai (3 gram) in een theezeefje (dat in een kannetje hangt). Schenk 200 ml heet water over de sticky chai en laat dit 2-3 minuten trekken.  Schenk de chai in een kop en geniet!

Chai betekent thee. Hoe langer je de chai laat trekken, hoe sterker de chai wordt. Net wat je lekker vindt.

Alle Manalo Sticky Chai blends zijn 100% biologisch. Alle kruiden die we gebruiken hebben het biologische keurmerk net zoals de thee en honing.

In de chai zit geen koffie, hoewel het wel een koffie moment kan vervangen.

Je kan wel een shot espresso (van Motocoffee https://motocoffee.nl/ ) toevoegen voor een zogenaamde “dirty Chai”. Zeer lekker om een te proberen!

The Classic: ingrediënten: alle ingrediënten zijn 100% biologisch: zwarte thee, kruiden, gember, rauwe honing en zout, geen zoetstoffen of toevoegingen. Voedingswaarde per 100 gram: energie: 411 KJ/97 Kcal, (per portie 7,5 gr: 30,7 KJ/7 Kcal), vetten: 0 gr (verzadigden vetten :0 gr), koolhydraten: 25,5 gr (suikers: 25,5 gr), eiwitten: 0,1 gr, zout 0,5 gr, vit C: 0,8 mg, Mg: 1,76 mg. Manalo sticky chai bevat rauwe honing en is daardoor alleen geschrikt voor personen ouder dan 12 maanden.

The Curcuma: ingrediënten: alle ingrediënten zijn 100% biologisch: zwarte thee, kruiden, kurkuma, gember, rauwe honing en zout, geen zoetstoffen of toevoegingen. Voedingswaarde per 100 gram: energie: 411 KJ/97 Kcal, (per portie 7,5 gr: 30,7 KJ/7 Kcal), vetten: 0 gr (verzadigden vetten :0 gr), koolhydraten: 25,5 gr (suikers: 25,5 gr), eiwitten: 0,1 gr, zout 0,5 gr, vit C: 0,8 mg, Mg: 1,76 mg. Manalo sticky chai bevat rauwe honing en is daardoor alleen geschrikt voor personen ouder dan 12 maanden.

The Vegan Classic: ingrediënten: alle ingrediënten zijn 100% biologisch: zwarte thee, kruiden, gember, agave siroop en zout, geen zoetstoffen of toevoegingen. Voedingswaarde per 100 gram: energie: 419 KJ/99 Kcal, (per portie 7,5 gr: 31 KJ/7 Kcal), vetten: 0 gr (verzadigden vetten :0 gr), koolhydraten: 25 gr (suikers: 23 gr), eiwitten: 0,09 gr, zout 0,5 gr.

The Vegan Curcuma: ingrediënten: alle ingrediënten zijn 100% biologisch: zwarte thee, kruiden, kurkuma, gember, agave siroop en zout, geen zoetstoffen of toevoegingen. Voedingswaarde per 100 gram: energie: 419 KJ/99 Kcal, (per portie 7,5 gr: 31 KJ/7 Kcal), vetten: 0 gr (verzadigden vetten :0 gr), koolhydraten: 25 gr (suikers: 23 gr), eiwitten: 0,09 gr, zout 0,5 gr.

Onze ambitie is om elke dag 1 % beter te worden. Als je daar bij wilt helpen, horen we het graag. Dit kan gemakkelijk door een email te sturen naar hello@manalo.nl 

Levering / Bezorging

Alle bestellingen van Manalo worden waar kan, bezorgd door onze logistieke partner Fietskoeriers.nl. Op de fiets dus, want op de fiets vervuil je niets.

De bestellingen die wij versturen, worden met cargobikes bij ons opgehaald en naar een overslagplaats van Fietskoeriers.nl gebracht. Daar worden de pakketten verdeeld in twee stromen: pakketten die in de stad door fietskoeriers bezorgd worden (45 steden in NL) en pakketten daarbuiten die DHL gaat bezorgen, zoveel als mogelijk met elektrische auto’s. Alle pakketten worden vervolgens overgeladen in groengasauto’s en naar de juiste sorteercentra gebracht. De pakketten voor DHL worden direct naar een DHL-terminal gebracht en bezorgd. Alle overige pakketten worden via het sorteercentrum van Fietskoeriers.nl in groengasauto’s naar de stad van bezorging gebracht. Daar wordt alles weer overgeladen in cargobikes en het laatste stuk naar je huis neemt de fietskoerier weer voor zijn of haar rekening.

We streven ernaar om een bestelling binnen 3 werkdagen te leveren. Over het algemeen geldt dat je bestelling binnen 2 werkdagen bezorgd wordt, waarbij Fietskoeriers.nl langs komt tussen 18.00 en 22.00 uur en DHL gedurende de gehele dag langs kan komen.

Ja, dat kan zeker. Zodra je bestelling is geplaatst, krijg je een email met een track&trace-code. Vul deze code hier in en je weet wat de status van je bestelling is.

Natuurlijk kan dat. Je kan tot 18:00 uur op de dag vóór de originele dag van levering, je bezorgdag bij Fietskoeriers.nl wijzigen. Net als het wijzigen van het afleveradres. Handig is om dan even contact op te nemen met de klantenservice van Fietskoeriers.nl. Ze zijn te bereiken op (085 -273 74 42), whats-appen (06 -144 35 193), mailen (info@fietskoeriers.nl) en je kunt ook met ze chatten via deze link. Hou de track&trace-code die je via de mail hebt ontvangen bij de hand. Bij DHL kun je de bezorgdag alleen wijzigen nadat de eerste bezorgpoging mislukt is en is het bezorgadres helaas niet te wijzigen.

Als je niet thuis bent op het moment dat de fietskoerier bij je voor de deur staat, zullen ze altijd proberen je pakket bij je buren te bezorgen. Zo vergroten ze de kans dat het pakket in ontvangst genomen wordt en jij van je bestelling kunt genieten. Zodra de fietskoerier een pakket bij je buren bezorgt, doen ze natuurlijk altijd een kaartje door je brievenbus met het huisnummer waar je je pakket kunt afhalen. Lukt het ook bij je buren niet? Dan proberen ze het gewoon de volgende doordeweekse avond weer tussen 18:00 en 22:00 uur. Dat doen de fietskoeriers drie keer, daarna gaat het pakketje terug naar Manalo. Bij DHL geldt hiervoor hetzelfde, behalve dat zij ook overdag het pakketje opnieuw zullen proberen te bezorgen.

Over het algemeen nemen wij geen Chai retour i.v.m. de houdbaarheid. Desalniettemin vinden we het belangrijk dat je tevreden bent met je aankoop. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan binnen 7 dagen na ontvangst contact met ons op en dan bekijken we samen hoe we een passende oplossing kunnen vinden. Dit geldt ook voor accessoires. Indien deze naar behoren werken, nemen we deze niet retour. Echter laat het ons vooral weten als er iets is misgegaan met je bestelling.

Indien je een product retour wilt zenden, stuur dan een email naar hello@manalo.nl en vermeld duidelijk je naam, adres en reden van retournering. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op om de retourzending in gang te zetten. Stuur de producten altijd ongebruikt retour en in de originele verpakking.

De verzendkosten (incl. btw) hangen af van het gewicht van de bestelling. 

Onder de 10 kilo zijn de verzendkosten binnen Nederland: 6,75 euro. Boven de 10 kilo zijn de verzendkosten per pakket 8,50 euro . 

Binnen Nederland: chai bestellingen boven de 35,- euro: porto vrij

Buiten Nederland: dit hangt af van het gewicht en het land van bestemming. Zodra je de producten en de bestemming invult in het orderproces in de webshop, verschijnen de bijbehorende verzendkosten.

Algemeen

Je kunt onze chai op verschillende plekken in Nederland vinden. Stuur een email met je woonplaats naar hello@manalo.nl en we sturen je de dichtstbijzijnde locaties waar je onze chai kunt vinden. Onze chai blends zijn natuurlijk ook verkrijgbaar via onze webshop.

Het kantoor van Manalo is gevestigd op Astraweg 2, Hattem.

Manalo viert kerst en oud&nieuw

Team Manalo viert de feestdagen! Bestellingen worden vanaf 3 januari weer verstuurd! Fijne feestdagen!